Karışık Düşünceler

Günün her vakti herkesin karışık düşünceleri vardır.Bir türlü bi araya toparlayamazsın. Nerde  olursan  ol, nereye gidersen git, düşünceler seni yalnız bırakmaz.Kalabalıkta,tek başına kaldığın zaman, ne şekilde olursa olsun düşüncelerinin karışıklığında bulursun kendini.Çıkmaz sokağa girmiş gibi;
   
   
 Okul hakkında,iş hakkında evinizle ilgili bir sürü karışık düşünceleriniz vardır.Aynı anda bir çok konuyu düşünüp aynı andada vazgeçersiniz.Sonra yine vazgeçtiğiniz konuyu düşünür sıra soru cevaplara gelmiştir.Soru çokturda cevap yoktur; kimi zaman işte o zaman devreye karışık düşünceler giriyor.Ev geçindirmek,kendine iyi bakmak,aşk,hayal,rüya herşey olabilir.Bugün yararlı faydalı güzel neler yapabilirim?Bunu hatırlamak gerek ama çoğumuz kendi dünyalarımıza dalıp gidiyoruz. Hayat gerçekten zor hayat zorlaştıkça düşüncelerde karışık hal alıyor.Güzel düşünceler düşünün güzel olur pek katılmıyorum kaderciyim kaderimizde ne varsa onu görüp yaşayacağız.İyi birşey beklersin kötü sonuçlanır. Kötü birşey beklersin iyi sonuçlanır. Hayatın sürpriz yanıda bu olsa gerek. 

O kadar çok düşünüyoruz ki güzellikleri görmüyoruz yada düşüncelerimi toparlamalıyım terazide dengede tutmalıyım sonra güzelliklere bakarım ya sonrası yoksa. Geçen hayat bizim hayatımız.Denizin maviliğine bakarak karışık düşüncelerimi toparlamam gerek yada dört duvar arasında, gökyüzüne bakarak, bir parkta oturarak,tavana bakarak;Düşüncelerinizi toparlayamazsanız karışık düşünceler zincir gibi uzar gider.Bedeniniz yorulur.Halsiz bitkin sinirli davranmaya başlarsınız.

Uyumayı denersiniz sık sık uyumak ve düşüncelerin karışıklığını çözemediğiniz zaman en iyi şeyin uyumak olduğunu anlarsınız.Hele birde çocukluğunuzdan kalma uykusuzluk sorunu varsa ki bu daha çok zorlaştırır işinizi.

Yanınızda çevrenizde gerçekten iyi dostlarınız varsa; Kötü gün dostu; Aileniz varsa, sarılabilecek hayallariniz varsa olmayacağını bildiğiniz halde; kimbilir hayat sürprizlerle dolu,çocukluğunuzu yüreğinizde hissediyorsanız terketmediğseniz hiç kimseniz yoksa bile balkonda baktığınız çiçeğiniz her gün sizi görmek isteyecektir.Camınıza gelen kuş gibi; Gözlerinizi kapatıp yüreğinizle düşünürseniz karışık düşüncelerin içinde kendinizi bulmazsınız.(Yeşim Gürses)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geçmiş Zaman

9

Merhaba Çocukluğum